РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Температурите се покачват

Публикувано на:

През деня във вторник ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има намалена видимост. Ще духа слаб вятър от изток.

Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 24-25 градуса, колкото е и температурата на морската вода.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който през деня в повечето райони ще стихне, по най-високите части на Рила и Пирин ще бъде умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

В сряда и четвъртък ще бъде с още два-три градуса по-топло и максималните температури ще са между 29 и 34 градуса. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, а през втория ден около и след обяд над западната половина от страната ще се развие купеста облачност и до вечерта на отделни места там ще превали и прегърми.

Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и с него през следващите дни ще настъпи бавно понижение на температурите.

Вижте още