РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов боядисва яйца с деца на Велики четвъртък

Публикувано на:

„Щастлив съм, че мога заедно с децата да боядисвам яйца и да си говорим за всичко, което ги вълнува – от традициите през  кметските задачи до детските площадки", това  каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов на Велики четвъртък, който заедно със зам.-кмета Румен Тунанов и директора на дирекцията по образование и култура Ангелина Паскалева, боядисваха великденски яйца с децата от предучилищната група на ДГ „Здравец".  Кметският екип вече няколко години насърчава детските и учебните заведения за програми, с които просвещават възпитаниците  в български традиции и обичаи в родния край, така те се учат да бъдат милосърдни и благородни от малки – допълни кметът.

Деца и гости боядисаха първото яйце в червено, а останалите в красиви пролетни тонове, учителките подпомагаха процеса с различни техники и умения,  с които малките домакини се представиха като истински творци. Директорът Светла Ганчева разказа на гостите за дейността по групи и заяви, че ритуалите са  пътят към добрите дела.

Преди дни шарени яйца грейнаха на площадното пространство в Чирпан. Великденската украса е изработена от  училищата и детските градини, по инициатива на Община Чирпан и Центъра за обществена подкрепа с пожелания: да отворим душата си за обич, надежда и състрадание към ближния в навечерието на Възкресение Христово.

Общинското ръководство за поредна година осигури великденски доставки за възрастните хора-потребители на Домашен социален патронаж. Хранителни продукти за традиционната великденска трапеза получиха и нуждаещите се членове на клубовете на хората с увреждания.

Вижте още