РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Душо Гавазов: Мъглиж ще продължи да бъде пръв

Публикувано на:

Град Мъглиж отбелязва своя празник на Цветница. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи старозагорският митрополит Киприан, в съслужие със старозагорски свещеници. Поздрав към жителите на града и общината поднесе кметът д-р Душо Гавазов.

"Мъглиж има пълното право да празнува на един от най-светлите християнски празници - Цветница. Днес е първият слънчев ден след мрачната зима, който ще отбележи идването на Страстната седмица. Ден, в който можем да поставим началото на нови мечти и нови надежди. Мъглиж е малък град, но с героично минало и със сериозни амбиции за много достойно настояще и бъдеще. Тук живеят 13 500 достойни жители на България, независимо от ежедневните проблеми, които трябва да решават. Празникът е светъл, но трябва да се замислим как ще изживеем живота си. Мъглиж ще продължи да бъде пръв. Трябва да се обърнем в миналото и да се върнем към корените си, към християнските си обичаи, за да не останем само сбор от хора. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Бог да пази България, Мъглиж, нас и домовете ни. Честит празник!", каза кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов. 

Гости на празника на мъглижани бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, директорът на ОД МВР Стара Загора старши комисар Лазар Христов, началникът на РУ-Казанлък Петко Стойнов, Камен Кършибрадов – директор ОД „Земеделие“, депутати.

За доброто настроение на гостите се погрижиха танцовите състави на детска градина „Камбанка“, основно училище „Христо Ботев“, самодейци при местното читалище, както и певицата Петя Панева.

Вижте още