РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Изграждат нов медицински център в Мъглиж

Публикувано на:

Община Мъглиж спечели проект "Хъб за комплексни интегрирани мерки в подкпера на ромското включване в общините Мъглиж и Николаево". Той се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Основната цел на проекта е създаване на възможности за всеки гражданин, независимо от неговия етнически произход и социален статус, да живее здравословно, отговорно и независимо чрез изграждане на два хъба за функционално свързани социални, образователни, комплексни интегрирани мерки в подкрепа на ромското включване в общините Мъглиж и Николаево. 

Бенефициент по проекта е община Мъглиж, а партньори са СНЦ "Свят без граници" и община Николаево.

Стойността на проекта е 1 909 570 лева, а продължителността му - 24 месеца. 

Мъглиж и Николаево със съвместен проект в подкрепа на децата от уязвимите групи

Проектът предвижда изграждането на нов модернистичен медицински център и нов социален хъб. Ще бъде ремонтирана част от сградата на Народно читалище "Пробуда - 1869" в Мъглиж. В община Николаево ще бъдат ремонтирани две сгради.

Медицинският център, който ще бъде изграден в Мъглиж, ще разполага със съвременно медицинско оборудване и ще предлага услуги на място. Оборудването ще е преносимо и ще се използва и в двете общини. Ще бъдат закупени мобилен електрокардиограф и мобилен ехограф. 

Това е поредният проект на община Мъглиж, който е насочен към хората. Той ще обхване около 600 души, коментира кметът д-р Душо Гавазов. Ще бъдат назначени 12 медиатора и четирима медицински специалисти. След приключването на проекта, община Мъглиж ще се постарае да запази специалистите, категоричен е Гавазов. 

Вижте още