РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Чирпан стартира европейски проект за подкрепа на туризма с международни партньори

Публикувано на:

Община Чирпан да бъде водещ партньор по проект със сръбската побратимена община Пантелей и черногорската Тиват. Това обсъдиха на работна среща кметът Ивайло Крачолов, кметът, председателят на Общинския съвет в Пантелей Наташа Станкович, Саша Новичевич и делегация от Тиват.

„Проектът, който ще разработим с действие 24 месеца, цели популяризиране на исторически, културни и природни забележителности чрез организиране на събития във всяка община, издаване на рекламни материали, придобиване на техника, изграждане на дребномащабна инфраструктура, презентиране пред ЕК на общ форум в Брюксел и др. Предстои присъединяване и на още един международен партньор, който ще бъде обявен до дни и до края на м. ноември проектът трябва да бъде подаден", каза кметът Крачолов след завръщането си от сръбския град. Проектното сътрудничество ще представи спецификата на регионите, административния капацитет и ще подпомогне развитието на туризма.

Общата сума,  за която четирите международни партньори могат да  кандидатстват е 1,5 млн. евро по  Програмата за транснационално сътрудничество „Дунавски регион" 2021-2027. Това е вторият международен проект, който разработва Община Чирпан, след концепцията за музей на лавандулата, подаден за финансиране по европрограма от МИГ-Чирпан.

Вижте още