РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Чирпан се срещна с посланика на Израел у нас

Публикувано на:

Първите израелски туристи, които ще посетят община Чирпан ще дойдат от българското Черноморие след дни. Това обсъдиха  на среща в София кметът на Чирпан Ивайло Крачолов и посланикът на Държавата Израел Н. Пр. Йорам Елрон. Двамата разговаряха за възможностите на сътрудничество,  като акцентът бе партньорство в сферата на  туризма.

Впечатлен от природните дадености на община Чирпан, от музеите, празничните събития и винарните, дипломатът определи града като „лавандуловата столица" на България и подчерта радостта си от визитата край лилавите плантации. В срещата участва и представителят на туристическа браншова организация  на  Израел Цачи Самия, който презентира в Международния форум в Чирпан интересите на пътуващите в България свои сънародници.  

„Вниманието на израелските туристи ще бъде привлечено от лавандулата,  от  най-стария манастир в Европа "Свети Атанасий" в Златна ливада и от винените турове в района.  Журналисти през септември ще посетят  община Чирпан с цел промотирането на района като туристическа дестинация", каза кметът след срещата. Той запозна Н. Пр. Йорам Елрон с важните проекти за общината и стратегията за туризъм.

Вижте още