РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Първи Международен фестивал на лавандулата в Чирпан

Публикувано на:

Първи Международен фестивал на лавандулата ще се проведе през юни в Чирпан и в село Средно градище. Два дни по-рано пък градът ще бъде домакин на първото издание на Международна туристическа борса, за която са потвърдили участие представители от Индия, Китай, Сърбия, Турция, Беларус. Това обяви кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Програмата на фестивала включва базар на продукти от лавандула, международен фотографски пленер, фолклорни надпявания, технопарти, детски пленер и работилница, три артинсталации, концерти. Акцент ще бъде спектакълът на Старозагорската опера „ Усещане за жена“ по музика на Стинг.

Международният фестивал на лавандулата не е свързан с Националния фестивал на лавандулата и като организатори категорично не сме съгласни с изразените критики към община Чирпан,  заяви кметът Ивайло Крачолов. Бизнесът, производителите и културните институти в общината подкрепят нашата нова инициатива, която е част от моята програма за четиригодишно управление на общината и 10-годишния Интегриран план за развитие на Чирпан, отбеляза кметът.

Вижте още