РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Старозагорска област е на шесто място по заболеваемост от коронавирус

Публикувано на:

Медици получиха официални грамоти от Министерството на здравеопазването за проявено старание, постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната кампания срещу COVID-19 в България. 

Областният управител Иван Чолаков връчи грамота на директора на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков за добрата организация и координация при създаването на ваксинационни кабинети и активно участие на Инспекцията в процеса по ваксиниране на населението.

Д-р Станков от своя страна връчи грамота на „Дженеви“ ООД. Груповата медицинска практика за първична медицинска помощ е на двамата известни старозагорски лекари д-р Теодор Дженев и д-р Петър Дженев. Двамата получиха отличието за това, че са поставили най-много ваксини от колегите си в Старозагорска област.

„Благодаря за оказаната чест. Благодаря и за съдействието, което винаги са ни оказвала РЗИ и останалите институции. Не сме имали проблеми със снабдяването с ваксини и се надяваме, че и занапред ще продължим да работим със същите темпове“, каза д-р Петър Дженев.

„Благодаря ви за примера, който давате на останалите си колегии и за усилията, които полагате ежедневно в борбата срещу коронавируса“, обърна се към двамата лекари областният управител.

Д-р Станимир Станков съобщи, че броят на заразените с COVID-19 в Старозагорска област продължава да расте. Заболеваемостта е 339.8 на 100 000 на 14-дневна база. Броят на ваксинираните в Старозагорска област е 93 829 души. Към този момент областта е на шесто място по заболеваемост сред големите градове в страната.    

Вижте още