РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Редовните профилактични прегледи за оценка на рисковете за здравето са повече от препоръчителни

Публикувано на:

Колко често си правите профилактични прегледи? Препоръчително е да се прави диагностика на цялото си тяло, защото всички процеси в него са свързани. В наши дни, традиционната медицинска парадигма — диагноза и лечение — започва да отстъпва място на един по-модерен поглед към човешкото здраве, който цели да идентифицира и елиминира здравните рискове, още преди да са се развили. Термографията е метод за профилактикаи проследяване на здравословното състояниe, напълно безвреден метод.

Какво всъщност е термография?

Нашето тяло излъчва топлина чрез кожата. Тя може да бъде „уловена“ с чувствителна инфрачервена камера и посредством специализиран софтуер се превръща в изображения, наречени термограми. Ценността на метода се състои в това, че той е не само образен, а и функционален. Различните физиологични системи в човешкия организъм не са в състояние да работят автономно, нарушенията в една област задължително се отразяват в други физиологични направления и много често в температурни разлики, съпроводени с атипично кръвоснабдяване. Дисфункцията в някой от анатомичните органи предшества хроничните заболявания и в редица случаи термографията успява да улови именно тези ранни симптоми.

Предимствата на термографията са: неинвазивност, безопасност и функционалност, т.е. няма облъчване, няма инжектиране на контрастни вещества и може да се повтаря неограничен брой пъти. Термографията  показва отклонения във функците на даден орган или система, понякога преди да са започнали структурни промени.

Термографското заснемане на тялото се извършва с инфрачервена камера от последно поколение. Изображенията се разчитат от сертифициран медицински специалист. Технологията на безконтактна термография е подходяща, както за жени, така и за мъже. Няма възрастови ограничения. Приложима е при патология на млечните жлези, особено при жени с гръдни импланти, които задължително трябва да си правят годишен профилактичен преглед, а мамографията е невъзможен, дори опасен за тях метод. Термографията се прилага и при съдови заболявания, скелетно-мускулни разтройства, извънчерепни съдово-мозъчни болести, заболявания на щитовидната жлеза, нео-пластични процеси (тумори), възпалителни процеси и други.

От 3 до 7 февруари, д-р Васил Маргаритов и екипът му ще имат изнесен кабинет в Казанлък в Медицински Център „Чек Пойнт Кардио“ на ул. „Христо Ботев“ № 35, където ще се провежда термографско заснемане. Термографски изследвания - заснемане и разчитане ще се извършват от 9:00 ч. до 18:00 ч. Изследването продължава около 40-50 минути. Записванията стават на телефон + 359 888 272 888.

Вижте още