РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Павел баня - с грижа към малките населени места

Публикувано на:

В община Павел баня започна асфалтиране на улиците в малките населени места. Дейностите са финансирани от общинския бюджет, коментира пред zagora.bg кметът Иса Бесоолу. 

"Приключи асфалтирането на улици в Павел баня, Виден, Турия, Осетеново, Александрово. В момента се извършват ремонтни дейности в село Манолово. След това ще се продължи със селата Тъжа и Габарево. Ще бъдат обхванати всички населени места", обясни Иса Бесоолу.

В курортния град се изгражда и спортна площадка, също със средства от общинския бюджет. Прави се канализация и осветление. Изгражда се видеонаблюдение в училищата и детските градини, както и на входовете и изходите на града. 

"Опитваме се постепенно да решим проблемите на хората по малките населени места. Един от основните, разбира се, е инфраструктурата. Приемам гражданите всеки ден, за да чуя тяхното мнение и техните проблеми", допълни кметът. 

Той обясни, че предстои да бъде обновен градският парк, който не е ремонтиран повече от 15 години. Изготвят се и проекти за изграждане на осветление по главни пътни артерии. 

"Като курортен град, за нас туристите са много важни. Трябва да създадем условия и да се развиваме. По време на пандемията животът беше спрял. Хотелите не работиха. Закъсахме с курортната такса. Тя е заложена в общинския бюджет, а в момента са постъпили 50% от средствата. Сега нещата се раздвижиха, имаме над 2000 гости, хотелите са пълни, което може само да ни радва. Строят се два нови 5-звездни хотела", каза кметът Иса Бесоолу.  

На старта на новата учебна година, той допълни, че община Павел баня е готова да подпомогне обучителния процес. Първият учебен ден ще започне без проблеми във всички учебни заведения. 

Вижте още