РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оранжев и жълт код за високи температури в цялата страна

Публикувано на:

Националния институт по метеорология и хидрология обяви жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна. Оранжев код за очаквани горещини е обявен за Плевен, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Там се очаква температурите да достигнат до 40 градуса. В останалата част от страната е в сила жълт код и се очакват до между 35 и 38 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще духа до умерен, предимно северен вятър, след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29, на 2000 метра - около 22 градуса.

През следващите дни времето ще се задържи предимно слънчево и много горещо. Ще бъде почти тихо или със съвсем слаб вятър с променлива посока. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 34 и 39 градуса. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни ще са в четвъртък над Северна България и планините; на отделни места ще превали и прегърми. Тогава в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще е до умерен.

Вижте още