РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

С два сребърни медала от Европейските мастърс игри се завърна зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова

Публикувано на:

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова взе участие в петите Европейски мастърс игри, които се проведоха от 27 юни до 9 юли във финландския град Тампере. Чахова стартира на 800 м и 1500 м, като и в двете дисциплини завоюва сребърни отличия. Това е четвърто нейно участие в Европейските игри, след тези в Малмьо, Ница и Торино. „Радвам се, че спазих традицията да участвам в игрите, защото носят различен дух и атмосфера от първенствата, които са само по лека атлетика. Успях да се видя и със Сергей Бубка, с когото се запознахме през 2015 г. при посещението му в Стара Загора. Тогава нашият град беше домакин на състезанията за Европейската отборна купа. Получих огромната му благодарност за това, че  60 украински атлети от националните им гарнитури през 2022 г., в продължение на четири месеца проведоха своята подготовка в Стара Загора", сподели ресорният зам.-кмет.

В състезанията по 29 вида спорт в Тампере се включиха над 4000 спортисти от 77 държави. Форматът на игрите излиза извън границите на Европа. Сред участниците се наблюдаваха представители и от други континенти.

„Спортът има силата да обединява и Masters Games представлява тази идея по много начини - с разнообразието на възрастта, миналото, нивото на състезанието и многото различни причини всеки един от вас да участва. Истинска демонстрация от всички вас, на вашата ангажираност и стремеж да останете активни и да се състезавате в приятелска атмосфера". С тези думи президентът на IMGA Сергей Бубка поздрави участниците в игрите.

Следващото издание на европейския мастърс шампионат ще е през 2027 г. в италианския град Комо. Флагът на игрите беше предаден на кмета на града Александро Рапинези. Президентът на Българска Мастърс Федерация, змс Здравка Йорданова, получи специална покана от кмета на Комо, българските спортисти да се включат в предстоящите игри. 

Вижте още