РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Специализирана операция на АМ "Тракия"

Публикувано на:

Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол” се проведе в района на 205-ти км на автомагистрала „Тракия”, в посока София. В нея взеха участие служители от ОДМВР – Стара Загора, Агенция „Пътна инфраструктура“ , Агенция „Митници“, НАП.

В рамките на три часа полицейските служители осъществяваха контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в превозните средства. Проверени са 218 МПС и 259 лица. Установени са общо 11 нарушения, като са съставени три АУАН по ЗДВП – един за неизползване на колан от водач на МПС, един за неизползване на обезопасителни системи при превоз на деца и един АУАН за нередовни пътни документи, съставен е и един АУАН по ЗБЛД. Съставени са 7 глоби с фиш - пет за нередовни документи и два за неправилно използване на светлини. Връчени са 53 електронни фиша.

В хода на специализираната операция са проверени 21 товарни автомобила и 21 водачи, и са съставени два АУАН за неспазване на времето за почивка от водачите.

Вижте още