РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Дъжд с гръмотевици: Жълт код в 20 области в неделя

Публикувано на:

Жълт код е обявен в 20 области в страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Кърджали. 

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност; там вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Има условия и за градушки. Повече слънчеви часове ще има преди обяд в Източна България, но вечерта и там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 26-27 градуса на места по високите западни полета до 33-34 градуса на изток.
  
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 26-30 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса.
  
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22, на 2000 метра - около 14 градуса.

Вижте още