РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Протест затваря пътя Гълъбово - Мъдрец

Публикувано на:

С протест заради лошия път Гълъбово - Мъдрец за неопределено време ще бъде затворено кръстовището до ТЕЦ "Брикел". Протестът започва на 3 юли от 06:00 часа.

Ще бъде блокиран пътят още преди разклона за село Обручище - в Гълъбово, с искане пътят (III-5504) да бъде ремонтиран, което беше обещано от няколко правителства, без резултат.

Пътят не е ремонтиран основно от 40 години и е изключително опасен, а се ползва от едни от най-големите предприятия в България - ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3", Рудник 3 на "Мини Марица - изток", завод за гипсокартон "Кнауф" и "Енергоремонт", коментират от Инициативния комитет .

При последния протест, в средата на март, тогавашният министър Гроздан Караджов обеща писмено, че ремонтът на пътя ще започне до края на март. Това обаче не се случи, въпреки проведената процедура от АПИ.

От Инициативния комитет призовават всички хора за подкрепа, най-вече, пътуващите по този път, както и жителите от града и селата на цялата община Гълъбово, да се включат в протеста заради лошото състояние на третокласния път.

снимка: БНР
Вижте още