РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

13 години затвор за убийството в заложната къща

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора постанови първоинстанционна присъда, с която наложи наказание в размер на тринадесет години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, на 39-годишния мъж, който уби подчинения си в офис за бързи кредити в Стара Загора.

Разширен съдебен състав призна подсъдимия за виновен в това, че на 24 март 2021 година умишлено е умъртвил 35-годишния мъж, като го оправда по първоначално повдигнатото му обвинение, че деянието е извършено предумишлено.

Със съдебния акт той е осъден да заплати сумата от 100 000 лева на майката на убития, сумата от 60 000 лева на баща му и сумата от 80 000 лева на съжителката му, представляващи неимуществени вреди, причинени от престъпното деяние, заедно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието до окончателното им изплащане.

В Окръжен съд – Стара Загора съдебното производство се проведе по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Съдебният състав, след постановяване на присъдата, се произнесе и по взетата на мъжа мярка за неотклонение, като потвърди тя да остане най-тежката, а именно „задържане под стража“. 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още