РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

17 студенти завършиха „Vivacom Техническа академия“ 2023

Публикувано на:

17 студенти от Техническия университет в София завършиха успешно тринадесетото издание на „Vivacom Техническа академия“. Академията е един от дългогодишните проекти на Vivacom за развитие на млади таланти, чрез който студентите в продължение на 2 учебни семестъра придобиват ценен практически опит и специфични технически познания в областта на телекомуникациите.

Участниците преминават седем лекционни курса, водени от експерти във Vivacom, съвместно с преподаватели в ТУ – София. С помощта на лекторите, студентите се запознават със специфични теми за телекомуникационната сфера и работата във Vivacom през дисциплините: „Софтуерни продукти и бази данни“, „Стратегия и развитие на телекомуникационните мрежи“, „Търговски решения“, „Правна рамка и регулация на телекомуникациите“ и „Технически английски език“. Освен специфични технически познания, младежите развиват и полезни умения за комуникация и поведение в реална бизнес среда през курсовете „Управление на проекти“ и  „Презентационни умения и Бизнес етикет“.

„Най-важната идея на „Vivacom Техническа академия“ е студентите да имат възможност да се докоснат до реална работна среда и да придобият необходимите практически знания и опит, които ще им бъдат от най-голяма полза в бъдещата реализация в сферата. Академията е един учител, който дава безценни знания и основа за започване на професионален път, през които трябва да преминават все повече студенти всяка година“, сподели проф. Илия Илиев, декан на факултет по Телекомуникации в Технически университет – София.

„Ще продължим да развиваме „Vivacom Техническа академия“, защото вярвам, че най-добрите резултати се постигат когато бизнеса и образованието работят заедно и партньорството ни с ТУ – София го доказва на практика. Това е най-добрият начин да се комбинират знанията, практиката и опитът и да се прилагат в бизнеса. Впечатляващите резултати вече са факт - в академията ни до сега са участвали над 200 студенти, над 80 от тях са преминали и стаж в компанията, a повече от 40 все още работят при нас“, сподели Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, по време на закриващата церемония на „Vivacom Техническа академия”.

„Vivacom Техническа Академия“ е насочена към студенти в трети и четвърти курс от факултета по Телекомуникации и цели да им помогне да наградят своите знания за новите технологии и телекомуникациите. Завършилите успешно получават сертификат от „Vivacom Техническа академия”, който подпомага балообразуването на оценката за магистратура.

Тази година участниците в Техническата академия на Vivacom посетиха и ключови обекти на компанията – най-голямото съоръжение за  сателитни комуникации – „Телепорт Плана“ и Центъра за управление на мрежата и услугите, където се запознаха с историята и значението на обектите и техните функции.

 

За United Group:

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,6 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. 

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

 

Вижте още