РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Опасно време в събота: Оранжев код за обилни дъждове и гръмотевици

Публикувано на:

Оранжев код за опасно време днес - обилен дъжд с гръмотевици в 15 области в страната - Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Ловеч, Габрово, София-област, София-град, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Кюстендил, Смолян и Перник.

Жълт код за валежи с гръмотевици е обявен в Плевен, Русе, Търговище, Сливен, Хасково и Кърджали.

Днес още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на много места в Западна и Централна България, и гръмотевични бури.

На места очакваните нови количества на валежа, главно в западните райони, ще достигнат 50 mm. Почти без валежи ще остане в крайните източни райони. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони североизточен вятър. Температурите ще останат в широки граници, от 17-18 градуса по високите западни полета до 28 градуса на места в североизточните райони.

В неделя в Западна България валежите ще спират. В Централна и Източна с прекъсвания ще продължи да вали, в отделни райони след обяд - интензивно, на места с гръмотевици. Температурите ще се понижат и на изток и максималните ще са предимно между 21 и 26 градуса.

В понеделник все още ще има условия за краткотрайни следобедни валежи и гръмотевици, главно в източните райони; над западните ще преобладава слънчево време. Ще започне повишение на температурите.

Вижте още