РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осъдиха мъж и жена, извършили кражби от различни търговски обекти

Публикувано на:

Районен съд – Казанлък осъди мъж и жена, извършили кражби от различни търговски обекти. 46-годишният мъж получи наказание „лишаване от свобода“ в размер на две години, което да изтърпи в затвора при първоначален „строг“ режим. Отделно от това, той ще търпи още една година и шест месеца ефективно лишаване от свобода, тъй като кражбите са извършени в изпитателния срок по предходно негово осъждане.

С присъдата на 33-годишната подсъдима е наложено наказание от една година лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че в периода от 25 май до 14 август 2022 година, в Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на три пъти, сам и в съучастие с подсъдимата, като извършител, отнел чужди движими вещи – храни и напитки от три търговски обекта.

Подсъдимата е призната за виновна в това, че на 25 май 2022 година, в Казанлък, в съучастие с подсъдимия, е отнела чужди движими вещи, обект на престъпление в една от търговските вериги.

В Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определените наказания и на двамата подсъдими бяха намалени с една трета.

Мъжът и жената са установени като извършители на престъпните деяния след преглед на записи от камери в магазините. 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още