РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Conestoo е големият победител в първото издание на Програма BASE в Стара Загора

Публикувано на:

Успешно завърши първото издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASЕ в Стара Загора. В него се включиха 32-ма участници, а от тях 21 проекта се бориха за разпределяне на наградния фонд от 10 000 лева. 

В рамките на 12 седмици общо 32-ма души от Стара Загора, Казанлък, Велико Търново, Разград и Сливен с идеи за свой собствен бизнес бяха менторствани от различни експерти - финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения. Накрая на обучението участниците трябваше да подготвят подробен бизнес план за своя проект или бизнес. На специална закриваща церемония финалистите представиха своите идеи пред жури.

Те бяха в най-различни направления. Сред тях имаше такива за създаване на цех за производство на билкова козметика, развиване на консултантски услуги в сферата на финансовия и организационен мениджмънт, откриване на чайна, създаване на централизирана софтуерна система, подпомагаща работата на автосервизи, изграждане на летен STEM лагер за ученици и други.

Проектът Conestoo на Росица Албенова е големият победител в първото издание на BASE в Стара Загора. Conestoo е работилница за текстилни изделия за бебета, деца и възрастни от естествени материи с основен пълнеж от българска вълна.

На второ място се класира Димитрина Желязкова, която получи подкрепа за развиване на своя проект - U-gift -  магазин за персонализирани подаръци. Третото място си поделиха Мирослава Досева за бизнес идеята за образователни кулинарни работилници за деца и Диян Данков с проекта си за детски клуб „Мики Маус“. Още един проект беше подкрепен - Мария Колева, която изработва макраме декорации със своето Macrame atelier.

„Благодарна съм за предоставената възможност да участвам в програмата. BASE ми беше изключително полезна, разкри и много нови възможности пред мен. Създадох ценни контакти. Ще използвам наградата, за да пригодя помещение, в което да разположа техниката си“, сподели Росица Албенова.

Боряна Пейчева от Сдружение „IT Стара Загора“, организатор на програмата в града, изрази надежда, че BASE ще успее да насърчи предприемаческия потенциал, който Стара Загора има и ще помогне на много хора от града и региона да реализират своите идеи.

Организаторите предвиждат и следващи издания на BASE в Стара Загора, като информация ще бъде публикувана на страницата на Сдружение „IT Стара Загора“ във Facebook. Повече за програма BASE може да намерите на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи - www.baseprogram.bg.

 

За Сдружение „IT Стара Загора“

Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона. Вярваме, че той има огромен потенциал, който може да постави града на технологичната карта на България.

Установяването на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, организирането на различни инициативи и повишаването на квалификацията и уменията на целеви групи в областта на дигиталните умения са част от нещата, чрез които се стремим да допринесем за развитието на дигитална Стара Загора.

Вижте още