РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста 18-годишния, ограбил таксиметров шофьор

Публикувано на:

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 18-годишния, който ограби таксиметров водач и му нанесе удари в главата. Обвиняемият наел таксито от летище София и пристигайки в Казанлък извършил грабежа.

Районен съд – Казанлък, след като обсъди събраните по делото писмени и гласни доказателства, прие, че от същите може да се направи обосновано предположение, че младежът е извършил престъплението, в което е обвинен. Видно от справката за съдимост той е осъждан общо седем пъти, макар и като непълнолетен, поради което съдът счете, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление. От началото на 2023 г. обвиняемият два пъти е напускал пределите на страната, поради което, според съдебния състав, е налице реална опасност да се укрие с оглед на обстоятелствата, че ако бъде признат за виновен за деянието, за което е обвинен, ще получи ефективно наказание. За да наложи най-тежката мярка за неотклонение, съдът намери, че изтърпените до момента наказания по предходните осъждания не са изиграли положителна роля в живота на младежа.

Определението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

Вижте още