РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха непълнолетно момче и негов помагач за измама

Публикувано на:

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми 15-годишен младеж и 46-годишен мъж, и двамата от гр.Ветово, за това, че на 3 март в гр. Стара Загора, като извършител – непълнолетният и помагач, с цел да набавят за себе си имотна облага е възбудено и поддържано заблуждение у пострадалия относно обстоятелството, че ще му продадат каравана и с това му е причинена вреда. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл. 209, ал.1 от Наказателния кодекс.

15-годишният използвал профил в социалните мрежи, в който се представял за жена и предлагал за продажба различни стоки, включително и каравана с продажна цена от 2500 лв. В обявата имало и посочен телефон. Пострадалият мъж се свързал с младежа по телефона и му било обяснено, че трябва да преведе капаро в размер на 700 лв. Той превел сумата, която била изтеглена.

Двамата обвиняеми са установени като съпричастни към извършени поредица от измами по същата схема в цялата страна.

Разследването е в активна фаза - разпитани са свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети мобилни апарати, пластики на банкови карти, СИМ-карти и документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

По искане на наблюдаващия прокурор Районен съд-Стара Загора взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Вижте още