РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Хакатон „Дигитална Стара Загора“ търси ученици от 8-11 клас

Публикувано на:

На 23 и 24 юни ще се проведе второ издание на Хакатон „Дигитална Стара Загора“ за ученици 8-11. клас от училищата в региона. Организатор е Сдружение IT Стара Загора, a домакин отново е ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански”. Хакатонът е част от програмата на първия по рода си технологичен фестивал Zara Tech Spring.

Хакатонът е уникален формат, на който младежите могат да се обединят и да открият силата на колективната работа и критично мислене. Насочен е не само към ученици с интереси в информационните технологии, но към такива, които искат да се развиват в сферата на дизайна, маркетинга, бизнес и предприемачество.

Тази година темата на Хакатона е „Дигитална Стара Загора“. С помощта на технологиите, ще търсим решение за популяризиране на събитията, които се случват в Стара Загора, но по една или друга причина малко хора разбират за тях и организаторите често не успяват да достигат до потенциалните посетители.

Учениците ще бъдат разделени на отбори и ще се изправят пред предизвикателството да излязат от зоната си на комфорт, да работят по реален проблем и да подобрят уменията си за работа в екип. Ще участват в дискусии, ще развиват своето креативно мислене и ще представят смели идеи в динамична екипна работа.

Хакатонът ще стартира на 23 юни в 15:00 часа, когато ще бъде официалното откриване. По време на него специалисти от бизнеса ще разкажат повече за проблема и казуса, който трябва да се разреши.

Същинската част ще се състои на 24 юни, когато в рамките на деня екипите ще работят по своята идея, която ще презентират пред жури. Най-добрите идеи ще получат подкрепа за реализирането си и допълнителни награди.

Всички, които имат интерес, могат да се регистрират на следния линк https://forms.gle/bE7uo6Z2YTD1VmxJ8 .

За повече информация – свържете се с нас на +359 887 75 58 05 или ни пишете на [email protected].

 

За Сдружение IT Стара Загора

Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, както и с организиране на различни инициативи в областта на IT, дигиталните умения и предприемачеството.

За Zara Tech Spring

ZARA TECH SPRING е първият по рода си голям технологичен фестивал в Стара Загора. Основната му цел е да промотира и популяризира технологиите и да постави фокус върху развитието на IT сектора като ключов за местната общност и икономика.

В рамките на ZARA TECH SPRING се провеждат множество лекции, дискусии и работилници в областта на дигитализацията, технологиите и предприемачеството. Събитията са безплатни и отворени за всички с интерес към тези сфери.

Вижте още