РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

НА ЗЕЛЕНО вече и с туристически маршрути: Обсерватория и музей отварят за пръв път от години

Публикувано на:

Нещо зелено и зареждащо предстои в Стара Загора от 15 до 18 юни. С подкрепата на община Стара Загора и партньори, Творчески колектив „На улицата" кани на фест „На зелено".

Освен богата музикална и артистична програма (която можете да откриете ТУК), можете да (пре)откриете уникални зареждащи маршрути, предоставящи прекрасно преживяване, което можете да споделите със семейството или приятелска компания.

Маршрутите имат определена начална точка, часове, гидове. Кои са маршрутите и как да се запишете за тях, можете да откриете: ТУК Следете и събитието във "Фейсбук": https://www.facebook.com/events/155674540719975/

Трасетата възобновяват отдавнашната идея за Зелената огърлица на града, която включва части от южните склонове на Средна гора, позната тук като Сърнена гора, както и големите паркове Аязмото, Борова гора, Бедечка и Бранителите на Стара Загора.

Маршрутите са достъпни за всеки, а в рамките на програмата на 17 и 18 юни (събота и неделя) са предвидeни водачи от Туристическо дружество "Сърнена гора" и доброволци на колектива. Преходите са с различна продължителност и са групирани по време и удобство. За начални и крайни точки са избрани Зоопаркът в Аязмото и основната фестивална локация в парк „Бедечка".

Специално за „На зелено", посетителите ще имат възможност да се докоснат и до няколко знакови места в града на липите, които ще са специално достъпни за посещение само в определени часове в рамките на фестивала с организирани групи.

Едно от тях е музеят на бирата „Светът на Загорка", който се намира в пивоварна Загорка край парк Бедечка. В него посетителите могат да се докоснат до историята на бирата, да се запознаят с технологията на пивоварството и процеса на бутилирането й.

Друга вдъхновяваща дестинация е Обсерваторията на така наречения от старозагорци Втори баир на Аязмото. Тя е част от Института за космически изследвания на БАН и дългогодишен дом на близнака на първия български изкуствен спътник, изпратен в космоса – „Интеркосмос-България-1300".

Организиран тур ще разкрие и топ инстаграмските места в парковете „Аязмото" и „Бедечка", от които можете да направите великолепни снимки на красиви гледки и зареждащи, мистични места.

С грижа към хората с различни възможности, организаторите предлагат водена разходка между Аязмото и Бедечка, достъпна за всеки със затруднения в придвижването или с други специални потребности, но също и за семейства с детски колички и за онези, които предпочитат равните преходи сред природата.

За повече информация може да пишете на страницата на колектива във фейсбук:  https://www.facebook.com/ArtCollectiveStZ

Вижте още