РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Скандал и напрежение в парламента: Депутати почти се сбиха

Публикувано на:

Работата на парламента започна с ескалация на напрежението и искри, след като депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков се опитваше да прочете декларация в отговор на такава, прочетена от парламентарната група на „Възраждане“.

Градусът на напрежението се повиши, след като Божанков заяви от парламентарната трибуна: "въпреки, че говореха срещу меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват, че са такива в това отношение".

В пленарната зала настана суматоха, поради което председателят на парламента Росен Желязков даде 10-минутна почивка. В крайна сметка обаче, по предложение на Желязков заседанието беше прекратено, като решението беше подкрепено със 140 гласа "за".

След изказването на Божанков депутати от “Възраждане” отидоха на парламентарната трибуна, последваха ги народни представители от ПП-ДБ, и страстите се увеличиха, като се започна с реплики и бутане. Депутат от ПП-ДБ е одран по бузата, а депутат от “Възраждане” е със счупени очила. 

Снимка: БГНЕС

Вижте още