РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Работилница Rails Girls за първи път в Стара Загора

Публикувано на:

В Стара Загора се проведе първото издание на уъркшопа за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls Stara Zagora.

В рамките на двата дни 20 дами на различна възраст се докоснаха за първи път до технологиите и сами се увериха, че програмирането е интересно и полезно умение, което може да бъде много полезно, както самостоятелно, така и в съчетание с други професии.

По време на уъркшопа участничките се запознаха с основите на програмирането за уеб и с помощта на опитни ментори създадоха своето първо уеб приложение. Научиха повече за работата на програмистите и за това как да стартират кариера в областта.

Двудневният уъркшоп се осъществява от Сдружение „IT Стара Загора“ в рамките на технологичния фестивал Zara Tech Spring. Rails Girls Stara Zagora се проведе с подкрепата на Siteground и The Lodge Coworking Space.

Следващо издание предстои през есента. 

За повече информация - сайтът на Rails Girls Stara Zagora, както и в профила на Rails Girls Stara Zagora във Facebook.

 

За Rails Girls

Rails Girls е глобална инициатива, създадена 2010 г. във Финландия. Една от основателките е Линда Люкас, авторката на „Hello Ruby”. След няколко години тази инициатива вече се разпростира из цял свят, а през 2013 г. достига и до България. Основната цел на Rails Girls е да насърчи жените да направят своите първи крачки в технологиите, като им даде основни знания по програмиране и им покаже, че то е вълнуващо, забавно, интересно и много полезно умение.

 

За Сдружение „IT Стара Загора“

Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, организиране на различни инициативи и повишаване на квалификацията и уменията на целеви групи в областта на дигиталните умения и много други.

 

За SiteGround

SiteGround е международен лидер в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. С повече от 19 години глобален опит, днес е най-голямата независима компания в своята сфера на дейност със сървърни центрове в Европа, Азия и Америка, над 2.8 милиона домейна на клиенти в световен мащаб и екип от над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. SiteGround е една от единствените три хостинг компании, препоръчвани от най-използваната платформа за изработка на сайтове в света – WordPress. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания в България за 2022 година.

Вижте още