РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Седмица на детските мечти под липите по повод 1-ви юни

Публикувано на:

Пъстра палитра от събития ще оцвети празника на най-малките жители и гости на Стара Загора по повод 1-ви юни. Денят на детето ще бъде отбелязан с едноседмично тържество, събрало под мотото „Седмица на детските мечти" събития, игри, концерти и много настроение.

На 28 май в Станционната градина, от 17.30 часа, ще започне празник за малки и големи на Фолклорна танцова школа „Орисия". Концерт подготвят на 30 май, от 18.00 часа, на сцената пред Общинска администрация, талантливите деца от ДЮССИ „Allegra". Последният ден на май сцената пред Общината очаква участници за „Играй с приятели офлайн".

Празничният и специален за всяко дете ден – 1 юни, ще започне с веселие и стотици усмивки още в 10.00 часа, когато парк „Пети октомври" ще бъде огласен от песните на малчуганите от детските градини. За всички празнуващи ще има още арт работилници и ателиета за майсторене на динозаври, сапунчета, свещи, колажи, фигурки от вълна, глина, макарони, бижута от мъниста, рисунки със сол и още... Малчуганите ще имат на разположение и детска арт йога, STEAM работилница с Bee Bot на библиотека „Родина". Ще могат да наблюдават слънчевата активност, да научат „Забавен английски", да подреждат мозайки и да се насладят на постановки на Кукления театър, както и на малките артисти от Детска театрална студия „Звездни таланти". В Градската градина ще има още тъкане на дървени станчета, изложба на различни военни екипировки и машини, а полицаи и пожарникари ще търсят своите млади приятели.

Денят ще бъде вълнуващ и в старозагорския зоопарк. Началото на празника за любознателни приятели на животните е от 11.00 часа. Малчуганите ще научат любопитни факти от живота на обитателите на зооградината и ще се включат в приготвянето на обяда на някои от тях. Децата ще се насладят и на близка среща с „Ние, врабчетата" на Драматичен театър „Гео Милев". Предвидено е още рисуване върху асфалтовите алеи, както и други изненади.

Събития ще има през деня още в НЧ „Родина 1860" и НЧ „Св. Климент Охридски 1858", концерт на ВС „Усмивки" ще донесе настроение в Културен център „Стара Загора", а с приказен балет за деца на Летния театър ще поздравят от Операта.

На 2 юни (петък), от 18.00 часа, в Културния център ще се състои годишният концерт на Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Съботният ден – 3 юни, ще предложи на малките и големите жители и гости на града отново празник в сърцето на Зоопарка, разположен в красивия парк „Митрополит Методий Кусев". Съвместното събитие на зооградината, РИОСВ – Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев" е с начален час 11.00.  Ще има игри, изненади, врабчи актьорски поздрав и поводи за усмивки. Събитието ще завърши с поставянето на няколко къщички за птици на територията на зоопарка.

По същото време, в сърцето на града ще започне тематична разходка „Стара Загора и нейните талисмани", част от инициативата за неразказаните истории по правите улици на Туристическия информационен център. Тематичната беседа ще бъде част от летните безплатни градски турове. 

Вижте още