РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мария Габриел върна празна папка на президента

Публикувано на:

Мария Габриел върна празна папка на президента Румен Радев.

"Вторият мандат трябва да бъде национален и да търси подкрепата на конституционното мнозинство. Имаме съгласие двете сили да излъчват министър-председател и зам. министър-преседател на ротационен принцип", заяви номинираната за премиер Мария Габриел.

"От името на парламентарната група ГЕРБ-СДС няма да допусна да има имена на хора, които не са резултат на открити и ясни разговори, на основата на принципи и отговорности. А са резултат на задкулисни договорки", каза Габриел.

От партията са установили, че ситуацията в страната е критична и има нужда от власти, които да работят, така че гражданите да имат доверие в тях.

"Водих разговори с парламентарните групи на ПП-ДБ, БСП, ДПС и ИТН. Различията ни с БСП станаха явни на много ранен етап. Водейки разговори с другите партии стана ясно, че можем да намерим обединяващи усилия, така че България да има редовно правителство", сподели тя с президента.

На този фон времето за преговори, свързани с първия мандат, Мария Габриел е виждала като "обединяващо време", а не "разделящо".

Въз основа на общите приоритети, резултатът е 48 часа интензивни преговори с разум, а не емоция и единствена цел - България да има правителство.

Малко по-рано ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха, че са готови да излъчат премиери от двете формации на ротационен принцип

снимка: БГНЕС

Вижте още