РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Разнообразие от спортни прояви под липите

Публикувано на:

В събота – 20 май, от 9.30 часа, Зала за спортна гимнастика на стадион „Берое" посреща турнир "Стара Загора" за детско-юношеските възрасти - деца, момичета младша и старша възраст, и девойки младша възраст.

Старозагорската спортна общност ще има възможност да види в съботния ден и представянето на близо 20 клуба от цялата страна, които ще са част от Републиканското първенство по Таекуон–До. То ще се проведе в зала „Стара Загора" с начало от 9.30 часа. Участниците ще демонстрират четири дисциплини - силов тест, спаринг, специална техника и туль през двата почивни дни.

Тази събота и неделя Стара Загора става арена и на авторитетна шахматна битка с деветото поредно издание на Международния шахматен турнир „Траяна". Турнирът ще събере в зала „Христо Танев" на Парк-Хотел „Стара Загора" едни от най-силните шахматисти от България, Русия, Дания и Северна Македония, както и много деца. Организатор на спортното събитие е шахматен клуб „Траяна". До момента са записани около 70 участници – деца на различна възраст и мъже. Те ще се състезават в различни категории, като за всяка категория са осигурени медали и парични награди.

Съботната вечер е запазена за пъстър, шумен, зареждащ Зумба фестивал. Началото му е от 18.30 часа на площада пред Община Стара Загора. 33-ма инструктори от различни клубове в страната ще се включат във фиестата. Организатори са Община Стара Загора, „Зумба с Поли" и НЧ „Родина-1860". Те обещават много изненади, настроение и гости като испанския инструктор ZJ Seluco Fernandez.

Вижте още