РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Републиканско първенство и Отворен турнир по УШУ/КУНГ ФУ и ТУЙ ШОУ ще се проведат в Стара Загора

Публикувано на:

Стара Загора ще е домакин на престижно спортно събитие, свързано с бойни изкуства. Най-добрите майстори на УШУ/Кунг-Фу ще се съберат в общинската зала „Иван Вазов" на 10 и 11 юни, където ще се проведат Републиканско първенство по УШУ/КУНГ-ФУ и Отворен турнир по УШУ/КУНГ-ФУ и Туй Шоу. Организатори на проявата са Българската федерация по УШУ, Спортен клуб „Тайдзичюен център на семейство Ян в Стара Загора ", Община Стара Загора и Китайският културен център София.

Подобно първенство ще се случи за пръв път в града след 30-годишна пауза. В него ще вземат участие над 300 души от цялата страна. Те ще се състезават в различни дисциплини, характерни за УШУ - форми в над 20 направления на спортни и традиционни китайски бойни изкуства, сред които Тайдзицюан, Винг Чун, Чанцюан, Нанцюан, Нангун, Багуа, Син И, Бадзицюан, Шаолинцюан и много други. В последните години голям интерес предизвиква и направлението Туй Шоу или „спортни бутащи ръце", което ще донесе допълнителен адреналин за състезатели и публика.

Паралелно с Републиканското първенство, ще се реализира и отворен турнир, в който могат да вземат участие всички практикуващи китайски бойни изкуства от България, независимо дали са част от клубове, които са членове на Българската федерация по УШУ или не. Идеята на този иновативен формат е да събере на едно място всички, които обичат и изповядват философията и смисъла на УШУ/ Кунг-Фу. В тази връзка, Китайският културен център в София ще организира съпътстваща програма, която ще разкрие любопитни детайли от китайската култура.

УШУ - Войнско изкуство е термин, обхващащ над 150 стила бойни изкуства от Китай,  представляващи заедно цялостна система за физическо и духовно самоусъвършенстване. Същата система е позната и под името Кунг-Фу. 

Вижте още