РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Музика без граници с арии и дуети от големите майстори

Публикувано на:

На 20 май, от 19:00 часа, на сцената на Старозагорската опера в камерния концерт Concerto Amoroso ще прозвучат едни от най-вируозните и бравурни арии и дуети от оперните шедьоври на Моцарт, Росини и Делиб.

Сопраното Симона Кодева и мецосопраното Петя Петрова с вдъхновение се впускат в предизвикателството да представят познати и непознати фрагменти от великото оперно наследство, което са завещали на човечеството тримата композитори. И двете не крият пристрастията си към наситените с ефектни колоратури и фиоритури арии и дуети, към белкантовата линия, която има своята специфика и вокална трудност, но води единствено и само към красивото пеене и удоволствието да се интерпретира и слуша. Певиците са подбрали свои любими арии и дуети, които са свързани с различни периоди от тяхната певческа кариера, а някои от тях ще бъдат изпълнени пред старозагорската публика за първи път.

Пианистът Мирослав Георгиев ще поеме музикалния съпровод, а поетесата Мария Донева ще бъде водеща на концерта.

В програмата на концерта почитателите на операта ще имат възможността да се срещнат с героите и героините от оперите „Семирамида” и „Танкред” на Росини, „Отвличане от Сарая” и „Милосърдието на Тит” от Моцарт, Лакме и Малика от операта „Лакме” на Лео Делиб, както и с Орфей от операта на Глук „Орфей и Евридика”.

Вижте още