РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Есен през май: Докога ще продължи лошото време

Публикувано на:

Облачността над по-голямата част от страната ще е значителна

Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса.  

По Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно висока. Максималните температури ще са 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса.  

В планините облачността ще е значителна и на места в масивите в Западна България ще има валежи от дъжд, предимно слаби. В планините в Източна България ще е без валежи, там ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще продължи да духа умерен до силен югозападен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 17, на 2000 метра - около 9 градуса.

Във вторник и сряда облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места, първия ден главно в югозападната половина, втория ден - из цялата страна, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, от източната четвърт и дневните температури за кратко ще се повишат, във вторник максималните на места в Централна България през първия ден ще достигат 28-30 градуса; в сряда ще започне захлаждане.

Вижте още