РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Изненадите на пролетта: Облаци и дъжд, на места - слънце

Публикувано на:

Над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, в западната половина с превалявания от дъжд. В Източна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Минималните температури ще са между 6 и 11, максималните - между 15 и 20 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 15-18 градуса, температурата на морската вода е 14-15 градуса.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо с превалявания от дъжд, преди обяд на височина над 2200-2300 метра - от сняг. Над масивите от Източна България ще е без валежи и ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12, на 2000 метра - около 6 градуса.

В началото на новата седмица вятърът ще се задържи слаб, в източните райони до умерен от югоизток и температурите ще се повишат още, във вторник максималните ще са между 23 и 28 градуса. Облачността ще е по-често значителна.

В понеделник на места в Западна България, а във вторник и сряда и на изток, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Повече слънчеви часове ще има в понеделник в източните райони.

Вижте още