РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Стара Загора активно привлича европейски проекти за образователното включване на децата и учениците от етническите малцинства

Публикувано на:

Община Стара Загора активно привлича европейски проекти за подобряване благосъстоянието и образователното включване на децата и учениците от етническите малцинства.

Не прави изключение и настоящият проект „С грижа за всеки гражданин от уязвимите групи - успешен модел за социално-икономическа интеграция в Община Стара Загора“Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Целта на проекта е създаването и прилагането на ефективен и иновативен междусекторен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи на територията на Община Стара Загора, насочен към повишаване на качеството на живот, намаляване на бедността и спиране на предаването на бедността през поколения.

Проектът включва интегриран междусекторен подход и иновативни модели за допълняемост на отделните дейности по всяко от четирите и между отделните направления на процедурата.

Проектът ще повлияе пряко върху мотивацията на целевата група като гарантира в голяма степен намаляване на броя на ранно напускащите училище и осигуряване на по-високо образователно ниво.

Вижте още