РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Проект цели достъп до качествено образование

Публикувано на:

Гарантиране правото на равен достъп до качествено образование, включително чрез интеграция на ромски деца и ученици в етнически смесени детски градини и училища. Повишаване на качеството на образование в обособените детските градини и училища в големите ромски квартали и в селските региони, в които учат предимно ромски деца. Обучение в дух на толерантност и недискриминация в детските градини и в училищата чрез съхраняване и развиване на културната идентичност на деца и ученици от ромски произход. Превенция на отпадане от училище и ограмотяване на неграмотни и малограмотни възрастни роми.

Това са само част от целите, които си поставя Проект № BG05M9OP001-2.056-0001 „С грижа за всеки гражданин от уязвимите групи - успешен модел за социално-икономическа интеграция в Община Стара Загора“.

Чрез проекта се прилагат разнообразни форми и програми за работа с деца с трудности и дефицити в обучението, и отпаднали от училище с цел тяхната реинтеграция, приобщават се родителите към образователния процес и се засилва участието им в училищния живот.

Проектът цели усъвършенстване на образователните условия за качествено образование чрез квалификация на педагогическите специалисти за взаимодействие в мултиетническа образователна среда, интеркултурна компетентност у директорите, учителите и другите педагогически специалисти, както и въвеждане на практиката на образователен медиатор в системата на подготвителния клас и средното образование.

Вижте още