РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За „IT образование Стара Загора“ говориха професионалистите

Публикувано на:

В общинската зала „П. Р. Славейков“ се проведе събитието „IT образование Стара Загора“, част от поредицата срещи на Фестивала на технологиите Zara Tech Spring. То има за цел да популяризира и подобри използването на съвременни технологии в образованието и да предостави нови възможности за оптимизиране на процесите на преподаване и учене, както и за подобряване на комуникацията между учители и ученици.

„Денят започна с разкриването на нови възможности в образованието в старозагорските училища, а именно Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране и продължава със също толкова важна инициатива за града ни – технологичното образование в училищата. Благодарим за това партньорство, то е от изключителна важност за Стара Загора и за децата ни. Времето, в което живеем показва нуждата от това младото поколение да има добра грамотност, свързана с технологиите и дигитализацията. На добър час на фестивала, нека извлечем най-доброто и да го приложим успешно“, поздрави присъстващите зам.-кметът на общината Надежда Чакърова.

Събитието откри Боряна Пейчева, която говори за ИТ бизнеса и образованието. Тя благодари за подкрепата и партньорството на Община Стара Загора за развитието на високотехнологичния сектор в региона.

Лектори бяха още Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия, Теодора Нончева, преподавател в ПГКНМА „Проф. Минко Балкански" и в Тракийския университет, Яница Господинова, учител в „Заедно в час“, Александър Ангелов, съосновател и управител на Център за творческо обучение и Емануил Манолов, учител в СУ „Неофит Рилски“, град Харманли.

Темите, засегнати по време на срещата с учители, директори и университетски преподаватели бяха „Важността на технологичното образование и развитието на сектора в региона“, „Новата STEM програма - готови ли сме и какво е мястото на технологиите в нея?“, „Трансформиране на технологичното образование в училище“, „Ролята на сътрудничеството в образователния процес“ и „Как да създадем високотехнологичен клуб в училище - добрият пример“. 

 

Вижте още