РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стартира Zara Tech Spring - първият по рода си фестивал на технологиите в Стара Загора

Публикувано на:

В Стара Загора стартира фестивал на технологиите Zara Tech Spring. Откриващото събитие се състоя в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и събра хора от различни възрасти с интерес в дигиталната сфера. Сред присъстващите бяха кметът на града Живко Тодоров, заместник-кметът Радостин Танев и други представители на Община Стара Загора.

Кметът Живко Тодоров пожела успех на инициативата и изрази пълна подкрепа от страна на Община Стара Загора за развитието на IT сектора в региона. Той посочи, че от местната администрация напълно застават зад каузата на Zara Tech Spring и изрази надежда, че благодарение на нея IT общността ще успее да постигне сериозни успехи в промяната на законодателството на държавата, така че гражданите да имат истинско електронно правителство, което ще помогне на всички.

„Радвам се, че има такава активна общност в Стара Загора. За всички нас това е повече от добре и ви пожелавам да заразявате още повече млади хора, които да бъдат ваши последователи, защото това е пътят към развитието на България - в сектори с висока добавена стойност, с високо заплащане, съответно интелектуален труд. Само по този начин можем да догоним всички държави, които са ни изпреварили отдавна. Пожелавам ви успех, продължавайте да развивате себе си и сектора в България“, добави Тодоров.

Радостин Танев също пожела успех на инициативата. „Много е хубаво, че в града има такава общност. Младите хора трябва да разберат нещо много важно. В Стара Загора освен средното си образование, те могат да учат и в новооткритите специалности с информационна насоченост в Тракийския университет“, каза той.

Zara Tech Spring цели да популяризира технологиите сред хората в региона, като постави фокус върху важността от дигиталното образование и възможностите за развитие, които IT секторът може да предложи за всеки, който има интерес в сферата. 

В рамките на фестивала в различни дни до 18 юни ще се провеждат лекции, дискусии и работилници в областта на дигитализацията, технологиите и предприемачеството. Събитията са безплатни и отворени за всички - IT специалисти и професионалисти от други сектори, представители на бизнеса, ученици, студенти, преподаватели по информационни технологии, младежи, на които предстои да изберат кариера, както и за всички други заинтересовани хора в Стара Загора и региона.

Организатор на Zara Tech Spring e Сдружение IT Стара Загора, което работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в региона. Фестивалът се провежда с подкрепата на една от водещите технологични фирми у нас - SiteGround.

Допълнителна информация за Zara Tech Spring, както и програмата на фестивала може да намерите на сайта www.zaratech.bg. Към нея непрекъснато се допълват нови събития и лектори. Информация ще се публикува редовно и на специалната фейсбук страница на Zara Tech Spring.  

Вижте още