РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Облачно, хладно и ветровито през следващите дни

Публикувано на:

Ще се задържи предимно облачно. Валежи ще има главно в западната половина на страната, по-значителни сутринта в югозападните райони. В следобедните часове валежите ще отслабват и спират, а над Източна България и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в източните райони и по поречието на Дунав - до умерен източен вятър. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса; максималните ще са между 12 и 17.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще се задържи почти без валежи. След обяд и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса, колкото е и температурата на морската вода. 
 
Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на височина над 1700-1800 метра преминаващ в сняг. След обяд валежите ще отслабват и спират. В масивите от Източна България ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8, на 2000 метра - около 1 градус.

През следващите два дни ще се задържи доста хладно и предимно облачно. На места, главно в Западна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и в източните райони - умерен от изток. Преобладаващите температури ще са: минималните - между 4 и 9, а максималните - между 14 и 19 градуса.

Вижте още