РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мъж запалил къщата на бившата си, в имота имало и деца

Публикувано на:

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишен мъж за това, че на 6 май в село Васил Левски, община Опан, запалил сграда със значителна стойност. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 6 май, в 03:56 часа, в Първо РУ–Стара Загора е получен сигнал за пожар в къща в село Васил Левски. В нея живеели собственичката и нейни близки, включително и деца. Пристигналият екип на Противопожарната служба е потушил огъня. Изгорели са покъщнина и част от покривната конструкция.

Установено е, че мъжът и жената живеели на съпружески начала в същия имот до месец февруари, след което се разделили. На 5 май двамата се срещнали. Мъжът искал пак да се съберат, но жената отказала. Причината била, че по време на съвместното им съжителство той упражнявал системно физическо насилие спрямо нея. На 6 май, около 02:00 часа, мъжът отишъл до къщата, като носел шише с бензин и бил в нетрезво състояние. Счупил стъклото на един от прозорците, напръскал с бензин коридора и полял вратата на дома, след което ги запалил. При пожара се опитал да осуети напускането на обитателите на къщата, но те успели да излязат.

Мъжът е осъждан за кражби и грабежи. По искане на Районна прокуратура–Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте още