РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Zara Tech Spring - първи по рода си фестивал на технологиите в Стара Загора

Публикувано на:

От 9 май до 18 юни в Стара Загора ще се проведе Zara Tech Spring. Инициативата цели да популяризира технологиите сред хората в региона, като постави фокус върху важността от дигиталното образование и възможностите за развитие, които IT секторът може да предложи за всеки, който има интерес в сферата. 

В рамките на Zara Tech Spring в различни дни през месец май и юни ще се провеждат лекции, дискусии и работилници в областта на дигитализацията, технологиите и предприемачеството. Събитията са безплатни и отворени за всички - IT специалисти и професионалисти от други сектори, представители на бизнеса, ученици, студенти, преподаватели по информационни технологии, младежи, на които предстои да изберат кариера, както и за всички други заинтересовани хора в Стара Загора и региона.

Организатор на фестивала Zara Tech Spring e Сдружение IT Стара Загора, което работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в региона. Zara Tech Spring се провежда с подкрепата на една от водещите технологични фирми у нас - SiteGround.

„През последните години, IT индустрията в България се развива изключително динамично и ние искаме Стара Загора да бъде активна част от това. Именно с тази задача, от вече повече от 3 години организираме и провеждаме различни инициативи, с които да насърчим изграждането на стабилен технологичен сектор в региона, който има своите традиции в града ни назад във времето. Със Zara Tech Spring искаме да дадем възможност на все повече хора да станат част от индустрия с едни от най-перспективните професии. В IT има безкрайно много възможности за развитие и ние искаме да покажем на хората в Стара Загора точно това“, споделя Боряна Пейчева, организатор на Zara Tech Spring и председател на Сдружение IT Стара Загора.

Официалното откриване на фестивала ще бъде на 9 май от 17:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Организаторите канят всички хора с интереси в технологиите от Стара Загора и региона да се присъединят и да научат как могат да се включат в предстоящите събития в Стара Загора.

Програмата на фестивала е на сайта www.zaratech.bg. Към нея непрекъснато се допълват нови събития и лектори. Информация ще се публикува редовно и на специалната фейсбук страница на Zara Tech Spring

За Сдружение IT Стара Загора

Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, както и с  организиране на различни инициативи в областта на IT, дигиталните умения и предприемачеството.

 

Вижте още