РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Близо 30 изложители и стотици участници събра първото кариерно събитие WorkIn Stara Zagora

Публикувано на:

Двудневен кариерен форум WorkIn Stara Zagora събра близо 30 фирми, различни институции и стотици участници в Културен център „Стара Загора". Събитието се реализира от отдел „Инвестиции" на Община Стара Загора.

„В няколко секунден клип видяхте Стара Загора – моята, вашата, нашата. Радвам се, че днес имам възможността да застана пред вас и да дам начало на първото, но със сигурност не и последното подобно събитие", каза от сцената зам.-кметът на общината Радостин Танев. Той благодари на старозагорския бизнес за доброто партньорство, както и на всички, които правят Стара Загора жив и динамичен град.  Презентацията му включи силните страни на града и региона, които го правят атрактивна бизнес дестинация, но и привличат млади хора да живеят, учат и развиват талантите си, като модернизирания и екологичен транспорт, обновената образователна инфраструктура, множеството паркове и спортни пространства, отличното местоположение, богатия културен календар и други.

Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметът Надежда Чакърова, общински съветници, общественият посредник на Стара Загора Иванка Сотирова, представители на Тракийски университет, Агенцията за регионално икономическо развитие, Търговско-промишлена палата, Бюро по труда и други. Те се насладиха на изпълнения на Детско-юношеска студия за сценични изкуства "Allegra". Водещ на WorkIn Stara Zagora е журналистът Желязко Динев. 

Първият ден от събитието включваше срещи с интересни личности, които имат старозагорски корен като Сами Хоссни – фитнес гуру и риалити звезда, Виктория Караабова - предприемач, начело на една от най-успешните бизнес медии в България "Национална бизнес поща", Димитър Калдамуков - съдружник в адвокатско дружество KDBM law, Димитър Иванов - маркетинг мениджър в дигитална агенция Valival, както и началника на отдел „Инвестиции" на Община Стара Загора Росица Райкова. 

Програмата е интересна и наситена и през втория ден, началото е в 10.00 часа. Лектори ще са Диана Господинова - бизнес консултант и коуч в Център по мениджмънт и Регионален директор на Фондация за развитие на Емоционална интелигентност в Стара Загора, Десислава Авджиева - бизнес консултант, Светлозар Петров - управител на JobTiger, Ивайло Пировски -  оперативен директор в Easy consult, Кирил Желязков - представител на Асоциация на индустриалния капитал в България, Антон Атанасов - собственик и бизнес треньор на ActionCOACH България.

Желаещите да надграждат професионалната си кариера имат възможност да се срещнат лично с представители на различни отдели в някои от най-големите фирми в града, за да научат какви перспективи дават те и от какви кадри имат нужда. 

Вижте още