РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето в сряда

Публикувано на:

Минималните температури днес ще бъдат между 6 и 11 градуса. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще са явленията на места в Югоизточна България.

Ще духа предимно умерен северозападен, в източните райони - север-североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14 и 19 градуса.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Интензивни ще са явленията по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 15-16 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще се явленията на места в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8, на 2000 метра - около 2 градуса.

В четвъртък (27 април) преди обяд облачността все още ще е значителна и на отделни места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се задържи умерен от север-северозапад. Ще е хладно за края на април с максимални температури между 12 и 17 градуса.

През нощта срещу петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е сравнително студено с минимални температури между 1 и 6 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка. Ще започне бавно затопляне.

Вижте още