РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Rails Girls за първи път в Стара Загора

Публикувано на:

Безплатният уъркшоп за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls ще се проведе на 19 и 20 май за първи път в Стара Загора. В рамките на двата дни участничките ще могат да направят своите първи стъпки в IT с помощта на опитни ментори в приятна атмосфера. Събитието в града се организира от Сдружение „IT Стара Загора“ - сдружение, фокусирано върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона. Спонсор на работилницата е IT компанията Siteground.

Основната цел на Rails Girls е да покаже на дамите, че програмирането е забавно, интересно, вълнуващо и полезно умение, което може да се използва по много различни начини.

Няма възрастово ограничение за включване в работилницата. Всички дами без опит в програмирането от града и региона ще могат да се запознаят с основите на дизайна, прототипизирането и програмирането за уеб и ще създадат своето първо уеб приложение. По време на уъркшопа участничките ще научат повече за работата на програмистите и ще получат ценни насоки как да продължат да се развиват в сектора.

Записването за Rails Girls Stara Zagora е отворено до 9 май на следния ЛИНК.

Двудневният уъркшоп ще се проведе в The Lodge Coworking Space, който е партньор на събитието.

Вижте още