РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

40% ръст на подкрепата за Възраждане в Старозагорско

Публикувано на:

На проведените на 2 април предсрочни парламентарни избори, на трето място в област Стара Загора е Възраждане с 17 846 гласа – 5000 повече в сравнение с изборите през октомври миналата година. Предвид това, че на второ място е коалиция, в която присъстват няколко партии, то числата нареждат Възраждане като втора по сила политическа партия в Старозагорско. Този факт дава поле за размисъл за местните избори – дали партията няма да се изправи в реална битка срещу 12-годишното управление на ГЕРБ и ДПС в региона, стигайки до балотажи с тях в кметските надпревари.

На изборите този месец, Възраждане получи 17.33% в Старозагорска област. Типично за резултатите на партията е, че те са чувствително по-високи в големите градове и в общинските центрове където купеният и контролиран вот влияе по-малко. Така например в град Стара Загора хората на Костадин Костадинов взимат над 19% от гласовете, а в град Раднево Възраждане е първа политическа сила с над 22%.

Освен в миньорския град, Възраждане държи първо или второ място в 40 населени места и в близо 140 от секциите. В град Стара Загора партията получава най-голяма подкрепа в кварталите "Зора", "Казански", "Кольо Ганчев", "Железник" и редица секции в централната част на града.

Възраждане реализира системен и устойчив ръст през последните години. Регионалните резултати на партията надвишават с повече от 3% националните и за втори пореден път  тя ще изпрати двама представили от региона в Народното събрание. Това са председателят на партията в Стара Загора Искра Михайлова, която ще бъде депутат за трети път и областният координатор Даниел Проданов.

Вижте още