РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мъглиж празнува на Цветница

Публикувано на:

Община Мъглиж кани всички желаещи да се включат в празненствата по случай Цветница, когато градът отбелязва своя празник.

На 09.04 /неделя/ – Цветница от 09:00 часа в църквата „Успение на Света Богородица“  гр. Мъглиж ще бъде отслужена Празнична Света литургия.

В 11:00 часа ще бъде дадено началото на празничната програма, в която ще вземат участие: ДГ „Камбанка“ гр.Мъглиж, ОУ „Христо Ботев“ гр. Мъглиж и Любителски клуб за танци „Нанси“ гр.Мъглиж.

Малко по-късно в 12:00 часа, Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан ще отслужи Празничен водосвет, а кмета на Община Мъглиж Душо Гавазов ще направи приветствие по случай празника.

Празничната програма ще продължи с участието на  Петя Панева – победител в „Гласа на България“, което е предвидено да започне от 13:00 часа.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на празника на Мъглиж.

С решение на общинските съветници, градът вече има официално своя химн, вписан в Наредба за символиката на община Мъглиж. Автор на текста "Мой град Любим" е казанлъшкият поет Румен Денев, а композитор е Юлиян Слабаков. Изпълнението е на Хора на Старозагорската опера.

Вижте още