РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Какво време ни очаква?

Публикувано на:

Сутринта валежите постепенно ще спрат навсякъде и над много райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, по Черноморието - малко по-високи. 

През деня над Южна България облачността отново ще се увеличи и на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд. Над Северна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, в Горнотракийската низина - до 14-15 градуса.

Над Черноморието облачността още сутринта ще намалее над много райони до предимно слънчево време. По-късно през деня над южното крайбрежие облачността отново ще се увеличи, но валеж не се очаква. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса.  
  
Над планините облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали сняг, под 1000-1200 метра - дъжд. Ще духа умерен, до силен, запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3, на 2000 метра - около минус 5 градуса.
  
В петък облачността ще е променлива, често значителна, само на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще остане слаб, до умерен, от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 9 и 14. 

В събота сутринта ще е предимно слънчево и почти тихо, около и след обяд ще духа слаб югозападен вятър и дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса, облачността отново ще се увеличи, на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд. 

Вижте още