РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Празник с фолклорен ансамбъл „Нашенци"

Публикувано на:

На 19 април в 19.00 ч. сцената на Държавна опера Стара Загора ще бъде гостоприемен дом на хармонията и красотата на българските песни и танци с празничния концерт на ансамбъл „Нашенци".

Познатият на поколения старозагорци Фолклорен ансамбъл „Нашенци" ще отправи своя сърдечен поздрав към жителите и гостите на града. Зрителите ще имат възможността да се насладят на феерията от багри, музика, песни и танци. На сцената на Операта ще бъдат представени както емблематични утвърдени хореографии, така и нови музикално-танцови композиции от различни фолклорни области. Групата за автентичен фолклор при ансамбъла ще зарадва публиката с вдъхновените си емоционални изпълнения. Своя танцов дебют ще направят и най-малките изпълнители – децата от подготвителната школа към „Нашенци".

Концертът е реверанс към всички поколения изпълнители, оставили дълбока диря в над 40-годишната история на ансамбъла, но същевременно е завет и към младите творци – бъдещите пазители на неугасващия огън на фолклорното наследство.

Ансамбъл „Нашенци" благодари на Община Стара Загора за любезното съдействие.

Билети за концерта можете да закупите на касата на Държавна опера Стара Загора.

Вижте още