РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осъдиха жена за подпомагане на мароканци да преминават незаконно през страната

Публикувано на:

Само за два дни по бързо производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъдена 28-годишна жена.  Тя е призната за виновна за това, че на 21.03.2023 г. на автомагистрала „Тракия“, км 170, в землището на община Братя Даскалови, чрез използване на лек автомобил, марка „Ауди“, с цел да набави за себе си имотна облага - пари, противозаконно е подпомагала чрез осигуряване на превоз и транспорт повече от едно лице – 6 граждани на Мароко, да преминават в страната в нарушение на закона.

Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5  от Наказателния кодекс.

Жената се съгласила да превози мигранти. Неин познат й изпратил локация на място, откъдето да ги вземе. Мароканските граждани били преминали границата с водач от арабски произход на 10 март 2023 г. и десет дни вървели пеша, за да стигнат до отбивка на автомагистрала „Тракия“. Там с лек автомобил „Ауди“ ги чакала жената. Всеки един от тях щял да плати по 500 лева за превоза до гр. София.  Автомобилът с чужденците бил спрян от полицейски патрул на км 170 на автомагистрала „Тракия“.

Районен съд-Чирпан е наложил наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 1000 лева. Тя е признала вината си. Лекият й автомобил, марка „Ауди“, с който е извършено престъплението е отнет в полза на държавата. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Чирпан.  Определението на съда е окончателно.

Вижте още