РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Център за видеонаблюдение ще бъде изграден в РУ-Казанлък

Публикувано на:

Директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов проведе работна среща в Казанлък с представители на местната власт, за да се набележат мерки за подобряване на обществения ред в населените места.

Във връзка с масовото сбиване в Казанлък на 20 март, старши комисар Христов информира, че конфликтът между двата рода е назрял още през 2022 година. В периода от октомври 2022 година до февруари 2023 година са били образувани четири досъдебни производства и две проверки, свързани с инциденти между двете фамилии. Изготвени са били протоколи за предупреждение по ЗМВР и писмени разпореждания. Ежедневно е бил осъществяван обход на махалите в селата. Проведени са били две срещи с участието на полицейски служители, представители на двата рода, кмета на община Павел баня и кметовете на селата. Осъществена е била проверка по Закона за гражданската регистрация, за резултатите от която е била уведомена общинската администрация в Павел баня. След единия от инцидентите, в рамките на две седмици, е имало засилено полицейско присъствие в двете села, съвместно със служители на жандармерията. След инцидента на 20 март отново бе засилено полицейското присъствие на територията на двете села, което продължава и към момента. Той акцентира, че предмет на срещата е да се обсъдят възможностите за взаимодействие между институциите с цел бърза съвместна реакция при възникването на инциденти.

Старши комисар Христов обяви, че е предвидено изграждането на център за видеонаблюдение на територията на РУ-Казанлък. Като част от мерките за подобряване на обществения ред бе обсъдено, този център да има достъп до изграденото в общините видеонаблюдение. Предвидено бе да бъде извършено обследване на възлови места в петте общини, с цел подобряване на средата на сигурност.

В разговорите участваха началникът на РУ-Казанлък главен инспектор Петко Стойнов, старши инспектор Венелин Венелинов, ВПД началник на Участък-Павел баня, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общински съвет-Казанлък Николай Златанов, кметът на община Гурково Мариан Цонев, кметът на община Николаево Николай Кънев, заместник-кметовете на община Павел баня Милена Кавръкова и Йордана Енева, Георги Апостолов – служител по сигурността в община Павел баня, Апостол Терзиев, ръководител на Спешния център в Казанлък и директорът на МБАЛ-Казанлък Кети Маналова.

Вижте още