РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Поредна успешна реализация на старозагорски криминалисти по линия наркоразпространение

Публикувано на:

Криминалисти от ОДМВР-Стара Загора, Второ РУ-Стара Загора и служители от сектор „СТД“ при ОДМВР-Стара Загора са провели специализирана полицейска операция по линия противодействие на престъпления, свързани с незаконно държане и разпространение на наркотични вещества.

Ииззети са общо наркотични вещества – метамфетамин – около 1030 грама.

При извършен личен обиск на 44-годишен мъж и на ползвано от него жилище е намерен и иззет малко над един килограм метамфетамин.

В лек автомобил на паркинг са задържани двама мъже – на 42 и 39 години в момент на извършване на сделка с наркотично вещество. В колата са установени и иззети полиетиленови пакетчета съдържащи бяло кристалообразно вещество - метамфетамин с тегло около 1.4 грама. В съседно паркирана кола е задържан 36-годишен мъж. При проверка на адрес в с. Могила, обитаван от 28-годишна жена е открита зелена тревиста маса-марихуана с тегло 0,36 гр. и бяло кристалообразно вещество- метамфетамин с тегло 0,35 гр.

Общо петима мъже и една жена са били задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Образувано е досъдебно производство по чл.354а,ал.1 от НК. По досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени двама мъже - на 44 и 42 години, за извършено престъпление държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Вижте още